Moet Beleid en Trouw 2014

foto 3 DSC 6522

De Onderscheiding M.B.T., oftewel Moet Beleid en Trouw die staat voor iemand die op heel veel verschillende manieren veel betekenis heeft gehad voor de gemeenschap en carnaval in Maashees is afgelopen vrijdag 14 februari uitgereikt aan:
 

RIEN EVERS


Er zijn maar weinig personen die in een dorp zo’n grote rol hebben gespeeld dat ze op allerlei vlakken hun voetafdruk achter hebben gelaten.

Maashees heeft zo’n persoon gehad in de vorm van Rien Evers. Rien heeft tot en met het jaar 2000 in Maashees gewoond en door middel van verschillende functies, bestuursfuncties en kunstwerken veel voor het dorp betekend. Hij heeft op verschillende gebieden  wat voor het dorp betekend:

School

Rien is tussen 1958 en 1968 leraar geweest aan de basisschool in Maashees. Naast zijn leraarschap heeft hij op de school in 1958 een muurschildering gemaakt en in 1965 een kunstwerk voor de school gezet dat nu nog vanaf de Goeijstraat te zien is.

Kerk

Rien heeft in zijn hele werkzame leven in Maashees pastoors geassisteerd tijdens  verschillende activiteiten en misdienaars opgeleid. Verder is hij degene die in 1984 het altaar en de lezenaar van de kerk heeft gemaakt.

Stichting Jeugdservice

Rien is jarenlang voorzitter geweest van de Stichting Jeugdservice in Maashees die allerlei activiteiten voor de jeugd organiseerde. Hij ontwierp ook het logo van de Stichting Jeugdservice dat nu nog in de Blokhut te zien is.

Vereniging Gemeenschapshuis

Rien is oud voorzitter van de vereniging Gemeenschapshuis

Het Gilde

Rien is oud voorzitter van het Gilde

De Bliekers

Rien is oprichter en naamgever van de Bliekers. Hij heeft het logo gemaakt en heeft de carnaval in Maashees opgezet zoals hij nu is met  activiteiten zoals de optocht, de boerenbruiloft, het Bliekske en de kindercarnaval. Hij is 25 jaar voorzitter geweest van de Bliekers en was die hele periode vorst behalve in het jaar 1970 toen hij zelf de 10e Prins van de Bliekers was. Rien was na zijn actieve periode erelid van de Bliekers.

Dorp

Rien heeft in 1981 het vorige logo van de fanfare gemaakt en ontwierp in 1995 de voorkant van het Maasankertje zoals het nu nog is. Verder is Rien ook jarenlang Rüper geweest op de traditionele Köpkesmert.

Rien is in 2000 naar het Drentse Diever verhuisd en daar juli 2013 overleden. Uit de bovenstaande blijkt dat Rien veel voor het dorp Maashees betekent heeft en dat veel van wat hij nagelaten heeft nog steeds in Maashees aanwezig is. Daarom zijn we bijzonder blij en trots dat U de uitzondering heeft gemaakt om iemand die niet meer in Maashees woonde postuum deze " Gouden Plak van de Vrijheerlijkheid" toe te kennen. 

Getekend en uitgereikt door Burgemeester Karel van Soest op vrijdag 14 februari 2014,

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
debliekers.com - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!